Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Наставак такмичења у Милану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 07. 2009.

Извор: Данас

Наставак такмичења у Милану


Филм Дозволи ми да покушам пиротске ТВ Пи канал Пирота на Првом фестивалу спортског филма и телевизије одржаном у Београду освојио је Гран при.

У конкуренцији је било више од 120 филмова, из 18 земаља, у шест категорија,од документарног програма, телевизијских емисија и нове технологије, до категорије Спорт и друштво.

Аутор филма је новинар Ана Филиповић која је радила сценарио, камерман је Драгиша Крстић, монтажу и обраду звука радио је Нинослав Нецић, режију Зоран Цолић, а извршни продуцент је Бобан Митић.

- Филм Дозволи ми да покушам прича је о пиротском Спортском клубу за особе са посебним потребама Младост и њиховим успесима на међународним такмичењима са којих су се враћали овенчани медаљама. То је прича о раду и успесима овог клуба. Његови чланови су протеклих пет година били прави амбасадори Пирота и Србије у свету. Освојили су две бронзане на Летњим играма Специјалне олимпијаде у Шангају, златну медаљу на Европском првенству у кошарци у Турској, два златна, два сребрна и два бронзана одличја на Зимским играма Специјалне олимпијаде у САД. Вишеструки су државни прваци у бројним спортским дисциплинама.

 Све те њихове успехе преточили смо у причу - каже ауторка филма Ана Филиповић. Директор фотографије Драгиша Крстић каже да је у исто време било лако и тешко радити овај филм.

- Лако зато што су они били спонтани, а тешко за нас да их као спортисте представимо и да их гледаоци виде и доживе као што смо их ми доживели - каже Крстић.

Нинослав Нецић за рад на филму каже да је то био изазов, а редитељ Зоран Цолић додаје да су веровали у то што раде и успели у томе.

Фестивал је организовао Фонд за развој и промоцију културно-историјских добара из области спорта и олимпизма у суорганизацији Олимпијског комитета Србије и Југословенске кинотеке, а под покровитељством Међународне федерације за спорт и телевизију и Светске асоцијације олимпијаца (ЊОА).

Четрнаест награђених филмова, међу којима и Дозволи ми да покушам, стекли су право учешћа на 27. међународном фестивал спортског филма и телевизије који се држава у Милану од 30. октобра до 5. новембра ове године у организацији Међународне федерације за спортски филм и телевизију (ФИЦТС).

З. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси