Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Рекламирање за пар ципела
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 07. 2009.

Извор: Дневник

Рекламирање за пар ципела


Нелегалне радио-станице у Зрењанину од појединих фирми, на име њиховог рекламирања, узимају чак и само један пар ципела!

Драстично снижавају цене рекламног простора, с обзиром на то да не плаћају никакве дажбине држави, и на тај начин директно угрожавају радио и телевизијске станице које су добиле радне дозволе од Републичке агенције за телекомуникације.

Овако тренутну ситуацију на медијском небу Зрењанина описују власници овдашњих електронских медија. Идентично је и у другим градовима у Србији, зато што држава не примењује стриктно законе које је сама донела.

С овим констатацијама слаже се и власник и директор РТВ “Сантос” Миле Беслаћ. По његовим речима, битно је да се поштује закон.

– Када га поштујемо ми, легални емитери, зашто га не би поштовали и они који раде на дивље? Ето, недавно је инспекција запечатила једну зрењанинску радио-станицу. Када су инспектори отишли, власник ју је опет отворио и наставио рад. Проблем је и у томе што нуде ниске цене рекламирања. Код нас на радију је, рецимо, цена на месечном нивоу 10.000 динара, а поједине станице наплаћују 2.000 динара, чак раде за пар ципела – наводи Беслаћ за “Дневник”.

Овим проблемом позабавили су се и градски челници. Лордмер др Милета Михајлов и председник Скупштине града Александар Мартон недавно су упутили допис Републичкој агенцији за телекомуникације (РАТЕЛ), у којем се од ње захтева доследна примена Јавног саопштења о престанку рада свих емитера с територије града Зрењанина који нису добили дозволе за емитовање радио-програма посредством земаљских радиодифузних станица.

Челници локалне самоуправе, у допису извршном директору РАТЕЛ-а др Милану Јанковићу, указали су на неопходност примене овог документа, којим је, као 31. август 2008, прецизиран дан до када су емитери без дозволе дужни да обуставе емитовање програма.

Михајлов и Мартон подсећају на то да су у Зрењанину право на емитовање радио-програма добили по један емитер на локалном и на регионалном нивоу, а да је "у етру" тренутно још неколико станица.“Сматрамо недопустивим да радио-станице без дозвола и даље емитују своје програме и ометају оне које поседују дозволе, стварајући нелојалну конкуренцију”, констатовали су челници града на Бегеју.

Ж. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси