Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чанак најавио тужбу против Преса, тврди да његова бивша жена лаже
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 07. 2009.

Извор: Прес

Чанак најавио тужбу против Преса, тврди да његова бивша жена лаже


НОВИ САД - Лидер ЛСВ-а Ненад Чанак најавио је да ће поднети тужбу против Преса, „Ало“ и „Грађанског листа“ због текстова о старатељству над сином из брака с бившом супругом Маријом Васић-Чанак.

Његов адвокат Срђан Сикимић објаснио је да постоје елементи за тужбу против ових новина јер је јавност из поступка за доделу старатељства искључена и да је свако откривање детаља, што је учинила Чанкова бивша супруга, кажњиво по закону.

Пре појављивања пред новинарима Чанак је био на рочишту у Општинском суду у Новом Саду поводом његове тужбе у којој тражи старатељство над десетогодишњим сином. Суђење међутим није одржано јер се Марија Васић није појавила. Он је потом негирао наводе бивше супруге која је за Пресс изјавила да јој је Чанак узео дете и да је својим политичким везама у суду у Центру за социјални рад добио решење према коме дете треба да припадне њему.

- Каже: „Чанак ми је отео дете“, и каже моја бивша супруга да сам је чак онемогућио на суду да се бори за старатељство над њим. То је ноторна лаж! Јер суд је једино донео привремену меру која се по закону доноси у року од три до осам дана, где је у овом случају донет са даном закашњења, по којем ће дете бити под старатељством онога коме га суд додели до окончања процеса. Била су два рочишта, о првом нисам био обавештен, а ево на друго се друга страна није појавила. А привремена мера могла је бити укинута данас на суду јер је судија могао да донесе пресуду. То није учињено, на вама остављам да закључите -рекао је Чанак.

Он није желео да одговори да ли је вршио притисак на Центар за социјални рад, који води кадар његове странке, да напише извештај како његова бивша супруга има смањене мајчинске способности јер је у другом стању. Чанак каже да то питање „спада у судски поступак“.

Е. Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси