Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Више од 700 новинара прати Универзијаду у Београду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 06. 2009.

Извор: Прес

Више од 700 новинара прати Универзијаду у Београду


Главни прес-центар намењен домаћим и страним новинарима који ће извештавати са 25. универзијаде отворен је јуче на првом спрату Центра „Сава“.

Директор Центра Александар Милетић изјавио је Тањугу да се за праћење спортских дешавања пријавило више од 700 новинара, додајући да се очекује да тај број буде и већи јер акредитација још није завршена. Досад се пријавило око 450 новинара из Србије и око 350 из иностранства.

Посебно велико интересовање влада у Кини, следећем домаћину Универзијаде, одакле долази око 100 новинара, рекао је Милетић, додајући да су Кинези тражилии посебне собе за извештавање.

Према његовим речима, поред главног, биће отворено још пет прес-центара - четири у Београду, на „Маракани“, Ташмајдану, Београдском сајму и у „Арени“, и један у Спенсу у Новом Саду.

- У сваком прес-центру радиће неколико волонтера који ће бити на услузи страними домаћим новинарима, док ће у главном прес-центру поред њих радити и професионалци, јер ће се у њему обрађивати више података. Главни прес-центар биће отворен до 13. јула и радиће сваког дана од 8 до 24 часа, чак и дуже ако буде потребно. Сваког дана излазиће и „УБ“ ревија са свим спортским резултатима са 27 борилишта, казао је он, додајући да ће ревија излазити на 16 страна на енглеском језику, као и да ће сваког јутра бити у Универзитетском селу - рекао је Милетић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси