Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Не дају продају Радио Суботице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 11. 2013.

Аутор: Е. Д. Извор: Дневник

Не дају продају Радио Суботице

Локална самоуправа, покрајинске власти и национални савети мањина ће се свим правним средствима борити против приватизације Радио Суботице јер сматрају да то не може донети ништа добро, речено је на седници Управног одбора тог јавног предузећа које је јуче обележило 45 година постојања и рада.

У светлу доношења сета нових медијских закона, који предвиђају обавезну приватизацију медија, учесници отворене седнице УО Радио Суботице тврде да сви разлози који се наводе у прилог тези о обавезној приватизацији нису оправдани.

Пред почетак седнице, директор Радио Суботице Тони Бедалов изјавио је новинарима да тај медиј дочекује свој 45. рођендан с великом неизвесношћу у смислу најаве приватизације свих електронских медија у Србији.

Он је оценио да је досадашња пракса приватизације медија у Србији показала „поражавајуће резултате” јер је 80 одсто приватизованих кућа или затворено или на граници опстанка.

На седници је пуштен снимак разговора с помоћником министра културе Сашом Мирковићем, који je рекао да се не слаже са ставом да ће приватизацијом медија доћи до умањења права мањина. С његовим ставовима не слаже се председник Скупштине Војводине и лидер СВМ-а Иштван Пастор.

– Само будала не мења своје ставове. Ако је досадашњи живот показао да тај пут није добар, мислим да би било страшно да се ми покажемо као онај ко не мења своје ставове – рекао је Пастор.

Он је казао да не стоји став да је приватизација медија европски захтев.

Став локалне самоуправе по том питању, по речима градоначелника Суботице Јенеа Маглаија, непромењен је.

Приватизација Радио Суботице обустављена је до даљег закључком Владе Србије из 2007. године јер емитује програме на језицима мањина.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси