Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сарадња Кинеског радија и Политике А.Д.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2009.

Извор: Политика

Сарадња Кинеског радија и Политике А.Д.


Политика а. д. и Кинески радио интернационал (КРИ) склопили су јуче уговор о међусобној сарадњи, први такве врсте између једног српског и кинеског медија.

Уговор, који подразумева размену текстова, фотографија и аудио-видео записа Кинеског радија интернационал и магазина Политике а. д., као и размену садржаја са њихових интернет сајтова, потписали су Милорад Гушавац, генерални директор Политике а. д., и Ванг Донгмеи, заменик председника Кинеског радија интернационал, из петочлане делегације овог радија приликом посете Политици а. д.

„Веома нам је драго што смо успоставили сарадњу са тако угледном и професионалном медијском кућом каква је Политика јер је основни циљ Кинеског радија интернационал да свет упозна са Кином и Кину са светом – рекла је Ванг Донгмеи.

Милорад Гушавац је нагласио да је ово тек почетак сарадње која у блиској могућности има перспективу да се прошири и на размену новинара и стручњака, као и заједничке послове у издавачкој делатности. КРИ је једна од три највеће медијске куће у Народној републици Кини и једини државни радио намењен иностранству. Осим емитовања радио-програма, има и телевизију, а бави се и издавањем новина и магазина.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси