Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смене у "Политици"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2009.

Извор: Вечерње новости

Смене у "Политици"


СКУПШТИНА акционара Компаније "Политика" а.д. изабрала је књижевника Милорада Павића, професора Жарка Требјешанина и првакињу Београдске опере Радмилу Смиљанић за нове чланове Управног одбора. Скупштина је истовремено разрешила чланове УО, академика Матију Бећковића и редитеља Емира Кустурицу.

Неслагања Бећковића и Кустурице са остатком УО почела су пре скоро годину дана, јер су се противили покретању иницијативе за смену тадашње главне и одговорне уреднице листа "Политика" Љиљане Смајловић.

Заступник државног капитала у Скупштини акционара и потпредседник Управног одбора "Политике" а.д. Јован Симић рекао је да је таква одлука донета "због лоше финансијске ситуације предузећа".

- Сви чланови морају активније да буду укључени у послове Компаније, што није био случај са Кустурицом и Бећковићем, који у протеклих годину дана нису долазили на седнице, нити су се на било који други начин ангажовали на пословима предузећа - рекао је Симић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси