Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ Краљево обуставило програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2009.

Извор: Политика

ТВ Краљево обуставило програм


Краљево – Редакција ТВ Краљево од прекјуче је обуставила рад: у веома гледаној информативној емисији „Данас“, емитованој 10. јуна по подне, прочитана је само једна вест: гледаоцима је саопштено да „финансијска и организациона ситуација у предузећу више не омогућава континуитет програма...”.

У краљевачким „Ибарским новостима“, у чијем саставу је истоимени недељник, радио и телевизија, за шест деценија постојања, никад није била тежа и неизвеснија ситуација у погледу статуса, пословања, а и опстанка предузећа.

Каса празна, рачун блокиран, приходи не подмирују потраживања, а новинари, њих седамдесет, у овој години нису примили ниједну плату.

Поводом ситуације у „Ибарским“ не оглашавају се представници локалне самоуправе, јер ова информативна кућа није у њиховој надлежности још од краја 2007, када је приватизована, али неуспешно, па је лане у октобру раскинут купопродајни уговор са Драгицом Томић, односно Остојом Тегетлијом, власником ауто-превозничке фирме „Морава“ из Врњачке Бање.

Сада о имовини ове информативне куће брине Акцијски фонд, чији је заступник Зоран Кнежевић. Истина, он је, како и сам тврди, испунио задатке које му та функција налаже,али новог купца – ниоткуд. Већина новинара „Ибарских“ једини спас види у „подржављењу“, односно да већински власник поново буде град Краљево.

М. Дугалић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси