Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Убице Пантића и даље непознате
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 06. 2009.

Извор: Б92

Убице Пантића и даље непознате


Београд -- Полиција има индиције које упућују на могуће извршиоце убиства новинара "Вечерњих новости" Милана Пантића, пре тачно осам година у Јагодини.

Предмет је и даље у јагодинској полицији, у којој је за Б92 речено да им је тај случај приоритет од првог дана. Удружења новинара су саопштила да су незедовољна спором истрагом и што убица ни после толико година није изведен пред лице правде, а у знак протеста, новинари су на 10 минута, блокирали саобраћај у једној улици у Јагодини.

Тачно у 10 до један, јагодински новинари, представници новинарских удружења и грађани, незадовољни тиме што истрага убиства Милана Пантића још није дала резултате, зауставили су саобраћај у Улици књегиње Милице у Јагодини, а испред библиотеке "Радислав Никчевић", развили транспарент - "Пронађите убице новинара".

У јагодинској полицији је за Б92 речено да им је расветљавање тог убиства, приоритетан задатак.

Њихова представница за односе са јавношћу, Гордана Цветић–Ристановић рекла је за Б92 да су још од дана убиства до данас, на том случају ангажовани сви расположиви ресори Министаства унутрашњих послова.

”Проверено је преко 2.000 лица, обављено је више стотина разговора у циљу провере свих добијених информација и сазнања, анализирани су сви новински чланци које је Милан Пантић објавио и на основу тога је извршена криминалистичка обрада већег броја лица”, наводи она.

“Константним, вишегодишњим радом, прикупљен је велики број података, на основу којих постоји више индиција које упућују на могуће извршиоце овог кривичног тела. Те индиције су предмет интензивног рада и проверавања. Припадници МУП-а Србије ће као и до сада савесно, одговорно, стручно и темељно радити, док убисто новинара Пантића не буде расветљено“, каже Гордана Цветић-Ристановић.

Председница Удружења новинара Србије, Љиљана Смајловић за Б92 међутим каже да полиција и у Јагодини и у Београду, већ осам година говори да им је случај Милана Пантића приоритет, али да и даље нема никаквих резултата.

”Мислим да новинари више немају разлога да верују ни полицији, ни политичарима. Ни овде у Јагодини, где сам ја данас, ни у Београду. Уосталом, све те године, како је политичка и привредна мафија некажњено убила и Славка Ћурувију и Милана Пантића, ни један полицајац и ни један политичар нису никада поднели оставку што немају никаквих успеха у задацима који су, по њиховим властитим речима, њихов приритет”, подсећа Смајловићева.

“Према томе, мислим да су овде стварно сви новинари колективно понижени, зато што су припадници професије које се ни власт ни мафија нити плаши, нити од ње зазире“, оцењује она.

У Независном удружењу новинара Србије такође су незадовољни спорим и неефикасним радом истражних органа који ни после осам година нису успели да расветле тај злочин.

У НУНС-у се надају да је истрага на правом путу и да ће коначно расветлити то монструозно убиство.

Дописник Вечерњих новости из Јагодине Милан Пантић, убијен је ударцима у главу 11. јуна 2001. године у улазу зграде у којој је живео.

Пре убиства, Пантић је у “Вечерњим новостима” објавио више текстова о привредном криминалу у Поморавском округу, највише о корупцији у Јагодинској пивари и Поповачкој цементари.

Преузето са http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=06&dd=11&nav_category=12&nav_id=365364

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси