Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Признање Бранку Станковићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2009.

Извор: Вечерње новости

Признање Бранку Станковићу


ОВОГОДИШЊИ добитник награде "Милан Пантић" је Бранко Станковић, аутор емисије "Квадратура круга", која се емитује на Радиотелевизији Србије.

Награду, коју "Вечерње новости" додељују у знак сећања на убијеног новинара, дописника "Новости" из Јагодине, Милана Пантића, Станковић је, према оцени жирија, заслужио због специфичне врсте истраживачког, озбиљног, високопрофесионалног и часног новинарства.

Бранко Станковић је у центар свог новинарског интересовања ставио обичне-необичне људе, њихове судбине и страдања, храброст живљења, поготову када је реч о људима и деци са Косова.

Његове дирљиве и истините приче зраче топлином, драмом, отвореношћу и остављају упечатљив утисак на гледаоце. Одлуку о лауреату донео је између више предлога, већином гласова, петочлани жири, који су чинили Горан Јевремовић из ЈИП "Нови пут" из Јагодине, Александар Добросављевић, Књижевни клуб "Ђуро Јакшић" Јагодина, Нино Брајовић, у име УНС-а, Јелка Јовановић из НУНС-а и Јелена Косановић из "Новости".

- Добио сам доста награда у животу, али ова ми посебно значи, јер носи име човека који је имао много више храбрости од мене. Због те храбрости је и изгубио живот - каже добитник Бранко Станковић. - Често кажем да је у овом времену храброст обући људско одело, када многи из наше професије кажу да су нека друга одела у моди. Награда ће Станковићу бити уручена у Јагодини у четвртак, на годишњицу Пантићевог убиства. Ово је осма година како се додељује признање у знак сећања на нашег храброг, поштеног професионалца и колегу.

И. М.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси