Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Политичар себе запослио као уредника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2009.

Извор: Прес

Политичар себе запослио као уредника


СМЕДЕРЕВО - Смедеревска јавност запањена је још једним проблематичним поступком бизнисмена Милана Лукића, једног од лидера владајуће коалиције (Коалиција за боље Смедерево). Он је постао уредник спортског програма у Јавном предузећу Телевизија Смедерево, а да се никада није бавио новинарством!

Уз то, сам признаје да се запослио преко везе.

- Не кријем да сам се запослио преко везе у ТВ Смедерево. Зна се да се сви тако запошљавају у јавним предузећима у нашем граду. Нови посао потражио сам зато што ме је градоначелник Предраг Умичевић елегантно и ефикасно уклонио са места саветника за економију и инвестиције, јер није желео поред себе људе који могу да му помогну. Нисам човек који жели да се намеће. Запослио сам се као уредник спортског програма, са тенденцијом да конкуришем за место главног и одговорног уредника, да би неке ствари у нашем граду у информисању биле боље - каже за Пресс Милан Лукић, и додаје:

- Од када смо дошли на власт, кадровска решења у телевизији су била погрешна. Мислим да је време да нешто променимо и желим да дам свој допринос томе. Крећем од спорта, јер желим грађанима да откријем ко води и финансира које клубове, ко добија највише пара из буџета и да ли о томе одлучују органи локалне самоуправе или појединци. А видећемо шта ћу после тога. Милан Лукић истиче да његов мотив није био економске природе, пошто сваког месеца приходује 15.000 евра од некретнина које поседује у Београду и које је уредно пријавио.

- Зато себи могу да дозволим да се одрекнем уредничке плате, која је око 22.000 динара, у корист оних којима је новац потребнији. И раније сам зараде оствариване на функцијама које сам обављао давао у хуманитарне сврхе - каже Лукић.

Милан Лукић важи за добро ситуираног смедеревског бизнисмена, који, како сам признаје, контролише недељник „Наш глас“ и РТВ Јасеница из Смедеревске Паланке. ТВ Смедерево је у квоти Коалиције за боље Смедерево, коју он предводи.

Ј. В.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси