Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У ТВ „Панонија” обустављају рад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 06. 2009.

Извор: Дневник

У ТВ „Панонија” обустављају рад


Запослени у новосадској Телевизији „Панонија“ данас у осам сати потпуно ће обуставити рад, јер им послодавац дугује пет месечних плата, од децембра прошле до априла ове године.

Како је речено агенцији Бета у Штрајкачком одбору, послодавац није поштовао рок од осам дана да запосленима исплати заостале плате и све принадлежности по основу закона и уговора о раду, због чега је донета одлука о потпуној обустави рада. Запослени у ТВ „Панонија“ одржали су 29. маја једносатни штрајк упозорења. Како је тада саопштио Штрајкачки одбор, протесту се прикључило 58 запослених, од укупно 102 колико ради на телевизији „Панонија“.

Власник и директор Зоран Андрић рекао је тада агенцији Бета да, иако телевизија послује позитивно, проблем представљају ненаплаћена потраживања од 33 милиона динара, због чега није у ситуацији да редовно исплаћује примања запосленима.

По његовим речима, за 102 запослена и око 30 хонорарних сарадника он, као послодавац, месачно плаћа 4,5 милиона динара. Како тврди, до почетка економске кризе запослени су редовно добијали плате, без дана закашњења, а примања су сваке године била повећавана и до 20 одсто.

“Мени дугују озбиљне фирме, а ја не продајем хлеб и млеко, већ рекламе, и ако неку од тих фирми тужим, може ми се десити да одмах откажу сарадњу”, рекао је он.

ТВ „Панонија“ основана је 2001. При конкурсу за расподелу фреквенција, РРА јој је доделила дозволу за подручје Јужнобачког округа.

Штрајк упозорења су најавили и запослени у новосадском „Грађанском листу“, а штрајк ће бити одржан данас од 13 до 14 сати. Они захтевају исплату заосталих зарада за мај, јун и јул 2008. и март, април и мај 2009. године.

Како се наводи у саопштењу Штрајкач ког одбора, ако захтеви запослених не буду испуњени, они ће организовати потпуну обуставу рада.

(Бета)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси