Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хоће "главу" за гласове?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 05. 2009.

Извор: Вечерње новости

Хоће "главу" за гласове?


СЕТИТЕ се летос када смо се договарали да вас подржимо за европске законе. Да ли смо тада рекли да је слобода медија један од наших приоритета? Да ли смо тада причали о Тијанићу? Да ли сте нам обећали? Јесте. После ових реченица које је у Скупштини, обраћајући се колегама из ДС, изговорио Зоран Остојић, посланик ЛДП, започела је полемика да ли је ЛДП формирање власти на градском нивоу условио сменом директора РТС Александра Тијанића.

Зоран Остојић се позива на заједничко саопштење ДС и ЛДП из јуна 2008. године о сарадњи на градском нивоу где пише да су "две странке сагласне да није могуће обавити послове који су пред нама, ојачати европске вредности без промена у медијима које ће допринети демократизацији и слободи медија".

- ЛДП никога не смењује нити може, ми немамо члана УО РТС - каже Остојић.

Славица Ђукић јуче је добила писмо од Тијанића, који је пита како је могуће да није реаговала, када га је посланик ЛДП Иван Андрић на седници назвао "ратним злочинцем и ратним хушкачем":

- Да ли је ваше ћутање - одобравање - пита у писму Тијанић. - Ни у једном тренутку нисам испалио ниједан метак. Ни из пера, ни из калашњикова. Али, моју главу, усред парламента, некажњено тражи Андрић. Овде није реч о Тијановићевом образовању или директорском мандату, има ли посланика који су несрећни због чињеница да је РТС већ четири године најгледанија српска телевизија, није у питању претплата, коју највише нападају они који су је увели... Овде је реч о Андрићевом беспризорном разарању суштине институције коју ви водите.

Тијанић је написао да очекује да се Андрић храбро одрекне имунитета и пред суд изнесе доказе о ратном зликовачком деловању:

- Дакле, поштована председнице, шта да очекујем: објашњење, извињење или Хаг.

Ђукићева је писмо упутила посланику Андрићу како би он евентуално реаговао.

Антрфиле : НИЈЕ БИЛО ТРГОВИНЕ

Председник парламента Славица Ђукић-Дејановић каже за "Новости" да неманикаквих сазнања о томе да је приликом формирања градске власти, чији је део и СПС, било политичке трговине.

С. С. Ровчанин

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси