Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЕУ тражи укидање монопола
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 05. 2009.

Извор: Данас

ЕУ тражи укидање монопола


ДАНАС САЗНАЈЕ

Београд - Министарство културе ускоро ће почети рад на изменама Закона о јавном предузећу Танјуг, сазнаје Данас. Наташа Вучковић-Лесендрић, помоћница министра културе, указује за наш лист да је постојећи закон потпуно превазиђен, јер је усвојен још 1995. године.

Она додаје да још није формирана радна група која ће радити на изменама овог закона, али да се о томе интензивно размишља. Вучковић-Лесендрић објашњава да је осим радне групе, потребно дефинисати циљеве о томе како треба да изгледа новинска агенција. Према њеним речима, европски стандарди не дозвољавају да агенција Танјуг има монопол на српском тржишту.

Подсетимо, Закон о Танјугу донет је још 1995, за време СР Југославије. Одлуком о обављању оснивачких права у јавним предузећима, јавним установама и организацијама у којима је оснивачка права имала СРЈ, Република Србија је 2006. преузела оснивачка права над Танјугом.

Иначе, Министарство културе ће највероватније данас послати закључке о мерама помоћи медијима Влади Србије на разматрање. Како истиче Вучковић-Лесендрић, ово министарство је претходних дана водило разговоре са представницима Републичке радиодифузне агенције на којима је одлучено да се накнада емитерима ипак смањи, али то, највероватније, неће бити за 40 одсто, као што су представници електронских медија захтевали.

Ј. Диковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси