Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Политичко условљавање за смену Александра Тијанића је скандал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2009.

Извор: Прес

Политичко условљавање за смену Александра Тијанића је скандал


БЕОГРАД - Ако је заиста, као што је посланик ЛДП Зоран Остојић рекао у Скупштини, услов уласка његове странке у власт у Београду са ДС и СПС био смена генералног директора РТС Александра Тијанића, онда сви ми у Србији можемо да будемо поносни што се то није догодило. Јер чак и да је било покушаја условљавања, они нису резултовали било каквим променама, каже за наш лист Горан Караџић, заменик председника Савета Републичке радиодифузне агенције.

Он истиче да се РРА, којој ће колегијум РТС поднети доказе о овој афери, „неће правити да је се све то не тиче“ и да ће Агенција реаговати у складу са законом.

- Да је Тијанић смењен и да су разлози за смену сада обелодањени, то би био скандал. Ипак, није на РРА да се бави тиме да ли је било политичких дилова, јер у Закону о радиодифузији, на основу кога радимо, нема термина политички дил -говори Караџић.

Председник НУНС Надежда Гаће истиче да није упозната с целим случајем.

Председник УНС Љиљана Смајловић каже да прави проблем није у томе што се једна опозициона странка не обазире на законе и европске стандарде у медијској сфери, већ што власт у Србији и даље верује да је „нормално и легитимно“ да свака нова власт смењује уреднике и директоре српских медија.

- Тренутна власт је то тријумфално наговестила још у изборној ноћи, и тако се и понашала. Није онда чудо што странке које имају неки уцењивачки капацитет, као што је случај са ЛДП, од својих потенцијалних партнера траже главе новинара и уредника. Колегијум РТС с правом протестује против јавно објављене намере ЛДП да уцени ДС и тако издејствује смену првог човека РТС - напомиње председница УНС.

С. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси