Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић тражи казну
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 05. 2009.

Извор: Вечерње новости

Тијанић тражи казну


БУРА која се око првог човека РТС Александра Тијанића подигла у Скупштини прошле среде, још се не стишава. Како "Новости" сазнају, Тијанић ће у понедељак послати писмо Славици Ђукић-Дејановић у коме ће тражити њену хитну реакцију на оптужбе које је у парламенту на рачун директора јавног сервиса изнео посланик ЛДП Иван Андрић.

Он је Тијанића назвао "ратним злочинцем и хушкачем". Због тога ће, сазнајемо, директор РТС захтевати да председница парламента Андрићу изрекне адекватну казну, јер је "злоупотребио парламент".

Уколико изостане реакција Ђукићеве и Андрићево извињење, Тијанић ће поднети приватну тужбу против функционера ЛДП и захтеваће да му буде укинут посланички имунитет. Тешке речи на рачун Тијанића пале су приликом расправе о изменама Закона о радиодифузији. Тада је неколико странака, међу којима су и Нова Србија и ЛДП, поставило питање даље оправданости Тијанићевог останка на челу РТС.

Том приликом, посланик ЛДП Зоран Остојић и званично је потврдио оно о чему се навелико брујало у политичким кулоарима приликом формирања власти у Београду: да је један од услова уласка његове странке у власт са ДС-ом и СПС-ом био и смена Александра Тијанића.

Колегијум РТС већ је обавестио Европску радиодифузну унију да је ЛДП признала да су, мимо српских закона и европске регулативе, условљавали политичку сарадњу са владајућом коалицијом персоналним и програмским променама у медијском јавном сервису Србије.

Европска радиодифузна агенција, тврде у РТС, одлучила је да о целом случају расправља на конгресу следећег месеца у Копенхагену. Представници владајуће коалиције за сада не коментаришу Остојићеве тврдње да је било овакве политичке трговине са ЛДП приликом формирања власти у престоници.

На питање "Новости" да открије када и с ким је преговарано око смене Тијанића, и шта је ЛДП-у конкретно обећано, Остојић је кратко прокоментарисао: - ЛДП није у Влади Србије. Да јесте, Тијанић не би био директор медија у коме има државног капитала. Све што сам о томе имао да кажем, рекао сам у Скупштини. И никакве изјаве за медије о томе нисам давао.

Данијела Милинковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси