Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Призори који се бележе у тренутку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 05. 2009.

Извор: Преглед

Призори који се бележе у тренутку


У галерији Nеw Moment до краја јуна 2009. трајаће изложба „Бетина фотографија године“ на којој је презентирано 74 фотографије са VI Међународног конкурса који од 2004. године организује београдска новинска агенција Бета.

На овогодишњи конкурс пристигла је 501 фотографија из 14 земаља југоисточне Европе које је „потписало“ 118 аутора, што је рекордна заинтересованост у шестогодишњој историји конкурса. Фотографије су стигле из Бугарске, Румуније, БиХ, Хрватске, Словеније, Македоније, Црне Горе, Албаније, Русије, Грчке, Украјине, Мађарске, Азербејџана и Србије.

С обзиром да Бетин конкурс има такмичарски карактер, петочлани жири (Вјекослав Скледар из Загреба, прошлогодишњи победник „по функцији“ председник и чланови Зоран Јовановић -„Вечерње новости“, Андреј Исаковић „Ало“, Александар Анђић „Време“ и Ненад Петровић из Бете) наградили су четворицу аутора: Белу Шанделског из агенције АП Мађарска, за фотографију „Георгиа 02“ (Победник конкурса за 2009. годину и награда од 1.000 евра), Небојшу Рауса из „Блица“ за фотографију „Судбина“ (друга награда 750 евра) и Срећка Никетића из агенције Кропикс Загреб за фотку „Поплава“ (трећа награда 500 евра).

Специјална признања су добили: Небојша Раус - награда медијске организације југоисточне Европе SEEMO за најбољи рад на тему људских права, Срећко Никетић награду ЕРСТЕ банке за најдуховитију фотографију и Паун Пауновић, фоторепортер агенције Кропикс Загреб, награду Телекома Србија, генералног спонзора конкурса „Бетина фотографија године“, за спортску фотографију, (фотка под називом „Хрватска -Низоземска“).

На изложеним фотографијама аутори су забележили догађаје који су драматично мењали друштвену ситуацију (агресија Русије на Грузију, домонстрације по балканским градовима), најатрактивније спортске догађаје (Летња олимпијада у Пекингу), природне катастрофе, широку палету догађања од живинарске кланице, до радова на аутопуту.

Р. О. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси