Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Промена Закона о оглашавању за пола године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 05. 2009.

Извор: Данас

Промена Закона о оглашавању за пола године


ДАНАС САЗНАЈЕ

Београд - Министарство културе ће ових дана упутити Влади Србије захтев да се на следећој седници разматра предлог о дефинисању мера за помоћ медијима, како би Влада наложила ресорним министрима да у року од 15 дана доставе Министарству културе своја мишљења у вези с тим предлогом, сазнаје Данас.

Према информацијама нашег листа, једино су министарства економије и трговине доставила своја мишљења Министарству културе. Интересантно је да је Министарство трговине навело да ће узети у обзир предлоге за помоћ медијима, али да ће тек до краја године највероватније бити измењен Закон о оглашавању.

Подсетимо, медијска удружења предлажу да се рекламирање жестоких пића и дуванских производа дозволи у јутарњим часовима на радио станицама. Наиме, Министарство културе недавно је послало ресорним министарствима рада, финансија, трговине и економије предлоге медијских удружења и организација у циљу лакшег превазилажења светске економске кризе, која је погодила и српске медије.

Ј. Диковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси