Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Посланици оштро по медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 05. 2009.

Извор: Б92

Посланици оштро по медијима


Београд -- Скупштина Србије завршила је начелну расправу о изменама Закона о радио-дифузији и именовању једног члана савета РРА. Опозиција оштро критиковала све медије.

Асоцијација независних електронских медија затражила је да се тај закон не усваја, јер се на такав начин даје овлашћење скупштинском Одбору за културу и информисање да по свом нахођењу изврши селекцију кандидата, ако их се пријави више него што је предвиђено. Током расправе, посланици опозиције обрушили су се на све медије.

Радикали су инсистирали на томе да Демократска странка контролише Б92.

“Основно медијско гласило ДС и владајуће већине, јер ако узмемо у обзир ко је оснивач, колико Американци имају акција - 38,7 одсто - да су на списку оснивача и фирме регистроване у Њујорку, рецимо МДЛФ, у власништву Сороша и кад погледамо у чијем циљу, по чијем налогу и на основу којих финансијских средстава функционишу, јасно се може закључити да је Б92 основно гласило ДС-а”, рекао је Милан Аврамовић из СРС-а.

Опозиција је била јединствена у тврдњи да Александар Тијанић мора да оде с чела РТС-а.

“Немамо јавни сервис. Имамо нешто што се зове РТС и могао бих да се сложим да Управни одбор, који је својевремено бирао кога је бирао, за шефа нечега што би требало да буде јавни сервис је наравно погрешио, што не значи да се то не може исправити”, поручио је Зоран Шами из ДСС-а.

“Он је за све златна кока. Ко год дође на власт, он код Саше, Саша га одмах удоми, каже дај те твоје… Па замислите причу да човек са средњом школом води јавни сервис, али окачи оно 'За европску Србију' увече, па га неко због тога можда и награди”, оценио је Велимир Илић из Нове Србије.

Поштеђене нису биле ни остале телевизије. Жељко Митровић нашао се на удару Нове Србије због удела у власништу ТВ Авале, али највише због његове матичне куће, РТВ Пинк.

“Слична је ситуација у другим медијима комерцијалног карактера, где можемо да гледамо политичаре у риалити шоу програмима, садомазохистичку емисију типа 'Тренутак истине', егзибиционистичке и за свингерај промотивне 'Мењам жену', или 'Гледај маму бирај ћерку', цртане филмове о Трговчевићима, у коме мајка детету изговара следећу претњу - 'Ако не будеш била добра, вратићу те у Србију'“, навела је Александра Јанковић из Нове Србије.

Радикали су расправу искористили и да оптуже Драгана Ђиласа и Срђана Шапера да држе монопол у медијима и да у су учествовали у наводним финансијским махинацијама.

Посланици радикала навели су да је Ђилас један од најбогатијих људи у Србији и да поседује најмање 16 предузећа која имају везе с медијима.

Преузето са http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=05&dd=21&nav_category=11&nav_id=361697



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси