Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  World press photo први пут у Србији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 05. 2009.

Извор: Данас

World press photo први пут у Србији


Уметност, ангажованост, провокативност, кључне су речи за изложбу светске новинарске фотографије World press photo, која ће први пут бити представљена у Србији, од 16. до 30. маја у београдском Дому омладине.

Поставку чине 185 награђених фотографија у десет категорија, које обухватају вести спорта, природе, друштва и других области. Изложба је резултат такмичења независног удружења World press photo, основаног 1955, у циљу промовисања рада фоторепортера.

На конкурсу које ово Удружење, иначе, организује сваке године, овога пута надметало се 6.000 фотографа из 125 земаља са 100.000 радова. Изложба је премијерно представљена у Амстердаму, а њено приказивање на домаћем терену инспирисаће, верују организатори, млађе генерације да се баве новинарском фотографијом и помоћи да се познавање фотографије у Србији подићи на виши ниво.

Амбасадор Холандије у Србији, Роналд ван Дартел рекао је јуче да фотографија представља снажно визуелно средство комуникације и да је њен значај велики и са уметничког и медијског становишта. Он је истакао да му је изразито драго што ову изложбу, Амбасада Краљевине Холандије организује у сарадњи са ДОБ и мисијом ОЕБС у Србији, која игра посебно важну улогу у развоју српског медијског пејзажа.

Правни саветник за слободу медија Мирослав Јанковић, најавио је пратећи програм изложбе - дебату на којој ће учествовати Веран Матић, Дејан Анастасијевић, Вукашин Обрадовић и други, као и два предавања на ФПН и Факултету медија и комуникација Сингидунум.

А. Ћук

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси