Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Велики радио, великог града
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 05. 2009.

Извор: Блиц - Београд

Велики радио, великог града


Изложба поводом двадесетог рођендана Радија Б92, која је јуче отворена угалерији „О3оне“, кроз поставку радио пријемника, фотографија, џинглова ислогана... подсетиће на кључне тренутке некада алтернативне омладинске локалнерадио станице, а данас најслушанијег радија.

Пре две деценије џингл који је означавао почетак централне информативне емисије Радија Б92 могли су да чују само становници ширег центра Београда,данас је Б92 најслушанији радио. Изложба „Велики град не би био велики без...“само је почетак прославлављања две деценије постојања.

Екипа радија сутра ће, на дан рођења „деведесетдвојке“, емитовати програм из Пионирског парка.

- Радићемо програм читав дан из приколице од шест ујутро па до пет по подне. Биће и гостију. Сви који буду заинтересовани да дођу да нам честитају, да мало попричају, да се послуже, могу да сврате и погледају изложбу - прича Горица Нешовић, директорка радијског програма, додајући да је радио живи организам и да је после двадесет година битно сачувати дух.

Изложба у „О3ону“ није имала „стандардно отварање“, а траје до 23. маја. Чине је радио пријемници, од транзистора до дигиталних уређаја, које су слушаоци уступили.

- Идеја је била да се подсетимо како су некада изгледале звучне кутије. Уређаји су стари и по пола века, али има и савременијих модела. Како је Б92 постао радио који слушате, гледате, читате, додирујете...испричаће видео материјал са спотовима и џингловима, фотографијама. Наравно, ту је и популарни микрофон, радијски заштитни знак - кажу у галерији.

Рођенданска прослава наставља се и у Ноћи музеја, 16. маја. Посетиоци изложбе, од 18 до два часа иза поноћи, моћи ће да учествују у акцији „Сви вас гледају“ тако што ће донести своје фотографије и окачити их у простор галерије.

Антрфиле : Уникатни пријемници

Укупно 46 радио пријемника је изложено и сви су јединствени и различити. Модели су стари и по пола века, али има и савременијих модела из деведесетих година. Марке „Филипс“, „Сцхауб лоренц“, „Еи Ниш“, „Техника Кула“, „Хитачи“, „Шарп“,„Панасоник“, „Стандард“, „Сокл“, „Елта“, „Кама краун“, „Краун“, „Дорота“,„Калипсо“, „Роуд стар“... подсетиће како се некада слушао омиљени радијски програм, а највећим димензијама истицаће се пријемник стар преко 20 година, који је донео Марко Николић.

С. Шуловић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси