Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Све ми се смучило
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 05. 2009.

Извор: Данас

Све ми се смучило


Београд - Иако ће већини љубитеља тениса у нашој земљи први АТП турнир -Сербиа опен остати у сећању по солидној организацији и апсолутној доминацијиНовака Ђоковића, одабраним симпатизерима „белог спорта“ изостанак Небојше Вишковића са коментаторске позиције представљао је непријатно изненађење.

Нетрпељивост (која траје већ три године) између једног од најбољих домаћих спортских новинара и Срђана и Горана Ђоковића (отац и стриц Новака Ђоковића),главних идеолога поменутог турнира, кулминирала је одласком нашег саговорникаса РТС-а. Наиме, организатори турнира уценили су Јавни сервис захтевом да Небојша Вишковић не преноси мечеве са терена Спортског центра Милан Гале Мушкатировић, јер ће им у супротном „угасити“ камере.

Наравно, уредништво поменуте медијске куће услишило је захтев наведене „сиве еминенције“ незаштитивши једног од најбољих спортског коментатора.

- Анимозитет Срђана Ђоковића према мени траје од 2006. године, тачније од Дејвис куп мечева између Швајцарске и Србије. Тада ми је замерио што сам рекао да Новак Ђоковић има проблема са физичком припремом. Од тог момента па све до отвореног првенства Србије неколико пута је протестовао против мојих коментара. Притом, РТС ни у једном случају није нашао за сходно да ме заштити од таквих напада. Неколико пута сам разговарао са водећим људима Јавног сервиса и сваки пут би ме убеђивали да останем и да се такве, непријатне сцене више неће поновити. Поента је у томе што ми се све смучило. Чим помислим на те догађаје стомак ме заболи а желудац неколико пута преврне. Желим што пре све да заборавим и да се посветим свакодневним обавезама - истиче Вишковић.

Иако овакво директно мешање у новинарску професију представља „канцер“ којиполако али сигурно нагриза ткиво журнализма, не постоји ниједна назнака да се овакви случајеви у будућности неће поновити.

- Искрено речено, уопште нисам очекивао да ће било које удружење послати саопштење за јавност у коме ће заштитити пре свега новинарски занат. Сви знамо да она годинама не функционишу и да су потпуно неорганизована и несолидарна. Наравно, бројне колеге су ме подржале, упутиле сијасет коментара, као и разни људи ван новинарског света који цене и поштују мој рад. Мени је у овом тренутку најважнији мир. Нема потребе ни за каквим злурадим причама у било ком контексту. Наравно, остаће ми горак укус у устима, али живот иде својим током -закључио је Вишковић.

Антрфиле : Жао ми је Срђана Ђоковића

Иако је веома погођен односом Срђана и Горана Ђоковића према његовом раду, Небојша Вишковић не жели више да полемише на ту тему.

- Веома ми је битно да се на ову причу стави тачка. Рекао сам оно што мислим, сигурно нећу променити своје ставове, али нема потребе ни за каквом врстом непријатних коментара. Чуо сам да Срђан Ђоковић има неких здраствених проблемаи жао ми је због тога. Уколико су они проузроковани због наведених догађаја, ја му се најискреније извињавам - навео је Вишковић.

Н. Марковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси