Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Зависе од газдиног "људског квалитета”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2009.

Извор: Дневник

Зависе од газдиног "људског квалитета”


После 45 дана штрајка, 42 запослена у суботичкој ТВ“Супер“ почели су преговоре с већинским власником Жељком Кнежевићем. Новинар ове медијске куће и председник синдиката Мирослав Антић каже да „газда“ на првом састанку није прихватио предлог да исплати отпремине запосленима, образлажући то тешком привредном ситуацијом у којој је и његова компанија „Винопродукт Чока“, али је прихватио да с њима потпише споразумни раскид радног односа.

Данас ће синдикат предложити да се радницима који прихвате предлог власника, до раскида уговора 15. маја исплате плате, доприноси и хонорари заостали од лане, а до 15. јуна преостала дуг из ове године. Синдикат „Супера“ тражи и да се, уместо споразумног, потпише раскид по основу вишка запослених, јер би тако раније могли добити накнаду на бироу рада, а ако се тај услов испуни, сваки радник би се одрекао отпремине.

Председник градског Самосталног синдиката Милан Поповић истич е да за ТВ „Супер“ нема доброг решења, а које је мање лоше – све зависи од људског и моралног квалитета власника.

Јер, може се догодити да он покрене стечај, а тад не би имао никаквих обавеза према запосленима, који своја потраживања не би могли наплатити ни из стечајне масе јер предузеће нема своју имовину. Иначе, запослени у Регионалном телевизијском центру Суботица у штрајку су од 23. марта, а овој медијској кући забрањено је емитовање програма због 30 милиона динара дуга РРА-и за плаћање фреквенције. За неисплаћене плате, допиносе и хонораре власник дугује још 4,5 милиона.

С. Т.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси