Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осуда претње новинару Курира
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2009.

Извор: Курир

Осуда претње новинару Курира

Осуда претње новинару Курира

БЕЧ - Организација југоисточне Европе за медије (СЕЕМО) оштро је јуче осудила претње српског православног свештеника Властимира Златића које је упутио новинару Зорану Марјановићу, дописнику српских дневника Курир и Глас јавности.

Свештеник Златић је 3. маја Марјановићу телефоном претио рекавши: „Ђубре једно, показаћу пиштољ и завршићеш као (Славко) Ћурувија“, наводи се у саопштењу. Ћурувија, новинар и издавач, убијен је у центру Београда 11. априла 1999. Починиоци тог убиства до данас су остали непознати.Новинар Марјановић је писао да је свештеник Златић, из села код Горњег Милановца, претукао своју љубавницу Милку Р. (38) из Крушевца.

Генерални секретар СЕЕМО Оливер Вујовић, оштро осуђујући претњу свештеника, рекао је да се она „иронично догодила на 3. мај, Светски дан слободе штампе“.

БЕТА

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси