Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптужили телевизију да је позивала на насиље
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 05. 2009.

Извор: Блиц - Србија

Оптужили телевизију да је позивала на насиље

Оптужили телевизију да је позивала на насиље

КУРШУМЛИЈА - Општина Куршумлија упутила је захтев Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) да преиспита рад локалне телевизије - ТВК која је, како се наводи у допису, позивала грађане Куршумлије да спале зграду Скупштине општине.

Председник општине Куршумлија Зоран Вичковић рекао је да је та телевизија више пута прекршила закон о информисању и да очекује да РРА одузме дозволу за рад овој телевизији.

- Власник ове телевизије гостује у својој телевизији и позива грађане на насиље, саветује их да насиљем решавају своје проблеме, ради личних интереса, чиме је прекршио све регулативе о јавном информисању - истакао је он наводећи да очекује да ће телевизији бити одузета дозвола за рад.

Вичковић је додао да ће општина поднети и кривичну пријаву против власника локалне ТВК Славка Савића. Савић је гостујући у контакт-емисији на ТВК заједно са представницима штрајкачких одбора неколико приватизованих предузећа позвао грађане Куршумлије и штрајкаче да уђу у зграду Скупштине општине, да из ње избаце запослене и да је затим спале.

Представници општине Куршумлија су снимак емисије доставили РРА као и захтев да се преиспита рад ове телевизије. Представници локалне телевизије нису желели да дају изјаве поводом тог догађаја, а ТВК је објавила вест да је РРА затражила да им хитно достави снимак спорне емисије као и објашњење због чега се грађани позивају на насиље.

Општина Куршумлија је и пре неколико месеци упутила захтев РРА да преиспита рад те телевизије јер је у преносима седница СО замрзавала слике председника општине и његовог заменика уз текст „Идите на другу телевизију пошто сте њима дали паре”.

У локалној самоуправи у Куршумлији наводе да је сукоб између општине и локалне ТВК настао јер је општине одбила да власнику ове телевизије плаћа сваку информативну емисију по 50.000 динара и сваки прилог, који се односи на рад локалне самоуправе, по 500 динара.

(Бета)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси