Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  И радио „Фокус” губи дозволу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 04. 2009.

Извор: Политика

И радио „Фокус” губи дозволу


Због вишемесечног неплаћања накнада за емитовање програма, до сада су у Србији без дозволе остале четири телевизије и једна радио-станица, а сви су изгледи да ће им се придружити и један национални емитер.

Реч је о Радио„Фокусу” против којег је у току поступак за одузимање дозволе због вишемесечног дуговања Републичкој радиодифузној агенцији. Горан Караџић, заменик председника Савета РРА, каже да се ситуација непрестано мења, сваког дана неко измири дуговања, али појаве се и нови дужници.

Не желећи да се обавезе нагомилавају више месеци, после чега их је теже намирити, РРА благовремено шаље опомене дужницима. Они који су остали без дозвола за етар сналазе се тако што програм емитују преко кабла као што је случај са СОС каналом.

Појављују се и сумње да ће одузимање дозвола утицати да се у етру повећа број пиратских станица. Неки, додуше незванично, већ сада тврде да је број „пирата” већи него пре конкурса РРА на којем су подељене националне, регионалне и локалне дозволе.

– Нема говора о генералном повећању броја пиратских станица. Пре почетка конкурса 2006. године процењивано је да у Србији програм емитује 1.500 станица, а сада имамо 467 емитера са легалним дозволама и постоји можда око 50 нелегалних. Праве податке једино има Републичка агенција за телекомуникације –каже Караџић.

М Петрић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси