Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Протест новинара борске телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 04. 2009.

Извор: Политика

Протест новинара борске телевизије

Протест новинара борске телевизије
Бор – Новинари Телевизије Бор издали су саопштење којим оптужују руководство овог медија да је прекршило Закон о радиодифузији тиме што је, без надокнаде, дозволило директан пренос изборне скупштине Општинског одбора покрета „Живим за Бор“, који је део покрета „Живим за Крајину“, на чијем челу је зајечарски градоначелник Бошко Ничић.

Осим директног преноса, емитоване су и специјалне емисије посвећене изборној скупштини и Ничићевом покрету. У саопштењу се наглашава да је осим Закона о радиодифузији, који забрањује рекламирање политичких организација ван предизборне кампање, прекршен и статут ЈП „Штампа, радио и филм“ (у чијем саставу је и локална телевизија) у коме пише да ово предузеће има нестраначку програмску оријентацију.

Новинари борске телевизије наводе да су кршењу закона и статута кумовали члан Општинског већа Саша Мирковића, челник борског огранка Ничићевог покрета,директор Телевизије Бор Будимир Милутиновић и в. д. главног и одговорногуредника Радиша Милосављевић, који је, у одговору на саопштење новинара,навео да по Закону о радиодифузији има право да процени који су догађаји одширег интереса за грађане и да ли треба да буду преношени уживо.

С. Тодоровић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси