Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Траже истину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 04. 2009.

Извор: Вечерње новости

Траже истину


ПОМЕН радницима РТС-а настрадалим у НАТО бомбардовању одржан је јуче код споменика “Зашто”. Породице, колеге и пријатељи подсетили су се страдања 16 недужних људи, који су те ноћи, 23. априла 1999. године убијени на радном месту.

За њихову смрт до данас нико није одговарао.

- Овај крајпуташ није била њихова судбина. Они су мртви јер је нека зликовачка сила рекла “више ми вредите мртви, него живи”. Друга зликовачка сила рекла је “живи или мртви, нама је ионако свеједно”. Тако су их заједнички убили. Онда, уједињени у злочину сакрили истину - рекао је над спомеником страдалима Александар Тијанић, директор РТС-а. - Све што тражимо није освета, само истина.

Жанка Стојановић, мајка Небојше Стојановића, једног од страдалих, подсетила јекако су постојала сазнања да ће РТС да буде бомбардован.

- А обећали су да ће вас на време упозорити. Ви сте жртвовани, а ми породице ускраћене - казала је она. И међународна јавност, невладине организације и новинарска удружења јуче су, поново, затражила да кривци за страдање 16 недужних људи одговарају.

Међународна федерација новинара (ИФЈ), која окупља више од 600.000 новинара у 123 замаља широм света, затражила је од НАТО да “призна грешку и извини се породицама и колегама погинулих”.

И. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси