Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бомбардовање РТС је ратни злочин
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 04. 2009.

Извор: Блиц

Бомбардовање РТС је ратни злочин


ЛОНДОН - „Амнести интернешенел” позвао је јуче НАТО да истражи случајеве кршења међународног хуманитарног права у бомбардовању СР Југославије 1999. године, да осигура да се одговара за кршења права и обезбеди одштету породицама жртава. У саопштењу АИ се наводи да ни 10 година након НАТО бомбардовања РТС нико није одговарао за озбиљна кршења међународног хуманитарног права које је починио НАТО.

АИ је позвао НАТО и чланице Алијансе да обезбеде независну истрагу и пуну одговорност. Стручњак АИ за Балкан Сијан Џонс оценио је да је „бомбардовање седишта српске државне телевизије и радија био планирани напад на цивилни објекат” и да „као такав представља ратни злочин”.

Током ваздушног напада 23. априла 1999. на РТС погинуло је 16 цивила, а 16 их је рањено, док је у кампањи НАТО против СРЈ од марта до јуна 1999. погинуло око 500 цивила, а 900 их је рањено.

(Бета)

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси