Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Градоначелница Грачанице тужила Медија центар Чаглавица, тражи 10.000 евра због душевног бола
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2024.

Аутор: Медија центар Чаглавица Извор: Медија центар Чаглавица

Градоначелница Грачанице тужила Медија центар Чаглавица, тражи 10.000 евра због душевног бола

Градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић, поднела је тужбу против Медија центра Чаглавица, захтевајући накнаду од 10.000 евра због душевних болова и патње.

Тужба се односи на чланак објављен 31. јула 2024. године на порталу и Фејсбук страници Медија центра под насловом “Градоначелница Грачанице уручила нови апарат КБЦ-у, док извори Медија центра тврде да је полован”.

У образложењу тужбе градоначелница Грачанице истиче део текста.

“Медија центар Чаглавица добио је је јуче из својих извора незваничну информацију да је апарат који је данас уручен КБЦ-у Приштина – Грачаница већ коришћен око две до три године у једној приватној клиници на Косову и да је општини Грачаница продат као полован”.

У тужби се наводи да је Медија центар “приликом објављивања овог текста у понижавајућем, негативном контексту поменуо име и презиме тужиље проф. др Љиљане Шубарић са компромитујућим пропратним текстом и препознатљивим ликом тужиље на фотографији”.

Градоначелница Грачанице сматра да је “спорни текст неспорно неистинит” и да је терет доказивања истинитости на Медија центру.

Љиљана Шубарић у тужби истиче да “након објављивања спорних информација и фотографија, изнете неистине тешко преживљава и да код ње долази до велике напетости, главобоље, несанице, срчане аритмије, депресивности, што и даље траје”.

Између осталог наводи и да је Медија центар није контактирао ради провере информација пре објављивања.

Градоначелница Грачанице предлаже суду да наложи Медија центру Чаглавица да јој “на име накнаде нематеријалне штете због претрпљених душевних болова због повреде части и угледа, исплати правичну новчану надокнаду у износу од 10.000 евра”.

Медија центар Чаглавица: Тужба је бесмислена

Медија центар Чаглавица поднеће одговор на тужбу градоначелнице Грачанице и очекује да буде одбачена од стане суда.

“Ако дође до судског процеса са задовољством ћемо у њему учествовати и доказати да Медија центар није прекршио новинарска правила у овом случају”, наводи Медија центар Чаглавица.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси