Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Владимир Ђукановић тужио Вука Цвијића, а није дошао на рочиште
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2024.

Аутор: Радар Извор: Радар

Владимир Ђукановић тужио Вука Цвијића, а није дошао на рочиште

Суђење по тужби функционера СНС-а и адвоката Владимира Ђукановића против новинара Радара Вука Цвијића данас није одржано јер се посланик владајуће коалиције није појавио на суђењу.

Ђукановић је тужио Цвијића због објављивања садржаја полицијске службене белешке инспектора Слободана Миленковића у којој се наводи да је тадашњем начелнику Четвртог одељења за дрогу београдске полиције нуђен мито да одустане од случаја „Јовањица“, који је открио са својим тимом. Миленковић је, наиме, у складу са полицијском процедуром 2022. написао и предао МУП-у званичну службену белешку у којој је навео да су адвокат Ђукановић, бранилац првооптуженог за Јовањицу Предрага Колувије и Александар Папић, сувласник прорежимског таблоида Објектив, покушали преко посредника да га подмите због поступка за, како се наводи у оптужници, највећу откривену плантажу марихуане у Европи – Јовањицу.

Суд је данас на заказаном рочишту обавестио странке у поступку да је још 18. марта ове године тражио од Министарства унутрашњих послова службену белешку Слободана Миленковића, али да је није добио до данашњег рочишта.

На питање адвокатице Круне Савовић, која заступа Цвијића, да ли је стигао било какав одговор из МУП-а на тражени захтев, речено је да МУП апсолутно ништа није одговорио.

Заступник Владимира Ђукановића је рекао да је његов клијент „спречен“ да дође на заказано рочиште, на које је уредно позван. А као разлог навео је да Ђукановић „као адвокат поступа у предмету пред Посебним одељењем Вишег суда у Београду (Специјалног суда)“.

Суд је констатовао да је Круна Савовић предложила да се тужени Цвијић и тужилац Ђукановић саслушају истовремено и да провери да ли је Ђукановић благовремено обавестио суд да данас неће моћи да се појави на рочишту.

Рочиште је одложено за 24. децембар у 12. часова у Палати правде. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси