Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У октобру наставак суђења због потерница с ликом новинарке Исидоре Ковачевић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2024.

Аутор: Подринске Извор: Подринске

У октобру наставак суђења због потерница с ликом новинарке Исидоре Ковачевић

У Основном суду у Шапцу, у среду је одржано још једно рочиште на суђењу због лепљења „потерница” по Шапцу на којима су се са фотографијама и поруком „Тражи се” и „Медијски покровитељ батинаша” нашли главна и одговорна уредница „Подринских” Исидора Ковачевић, као и још два грађанина Шапца Александар Мијаиловић, адвокат и Вељко Анђелић, тада малолетно лице.

На овом претресу исказ је дала Исидора Ковачевић после чега је суђење прекинуто а ново рочиште заказано је за 2. октобар када се очекује да буде донета и пресуда, пишу Подринске.

– У предмету Основног суда у Шапцу у којем се суди због кривичног дела угрожавања сигурности, квалификованог облика и дела, јер су у питању један адвокат и једна новинарка и обичног дела угрожавања сигурности из члана 138 став 1. До сада су, практично, изведени сви докази и на следећем Главном претресу се очекује пресуда. Очекујем да ће окривљени бити проглашен кривим и да ће бити кажњен по закону. Очекујем строгу казну имајући у виду заштиту лица која су предмет овог кривичног дела, адвокату и новинарки, који уживају посебну заштиту у кривично правном поступку када се њихова сигурност угрози.

Данас смо били сведоци саслушању новинарке Исидоре Ковачевић која је у једном тренутку, дајући свој исказ, практично засузила јер и даље осећа велики страх и зебњу за свој живот имајући у виду све оно шта је преживљавала од децембра 2021. године – изјавио је адвокат Бранислав Секуловић, бранилац Исидоре Ковачевић. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси