Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Почиње Лицеулице недеља 2024
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 09. 2024.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Почиње Лицеулице недеља 2024

Лицеулице недеља 2024. почиње у понедељак, 16. септембра и биће обележена солидарним уличним акцијама са продавцима у друштву пријатеља – познатих личности, новинара и компанија на улицама Београда и Новог Сада, саопштили су организатори.

„Овим акцијама скрећемо пажњу на продавце уличних новина у плаво-наранџастим прслуцима, као и на њихов труд, борбу и неодустајање у овим изузетно несигурним и неизвесним временима. Зато вас позивамо да нам се придружите у борби за боље друштво у којем има места за све, за шансу за достојанствен рад и зараду за што већи број људи са маргине“, наводи се у саопштењу и додаје:

„Током ове Лицеулице недеље истаћи ћемо шта све можемо када смо солидарни и указаћемо на снагу заједнице и поверења коју градимо са грађанима, појединцима и бизнисима“.

Лицеулице недеља почиње у понедељак, 16. септембра у 16 сати уличном акцијом продаваца са новинарком Мајом Драгић и новинарима Драганом Илићем и Зораном Кесићем у Кнез Михаиловој улици. Пријатељи Лицеулице продаваца обући ће наранџасто-плаве прслуке и продавати магазин, уз менторство искусних продаваца.

Сарадња са пријатељима из компанија које подржавају Лицеулице обележиће се уличном акцијом у среду, 18. септембра, у 16 сати, на централним градским улицама.

Велика заједничка улична акција продаваца, продавачица, редакције, колега, пријатеља и сарадника који свакодневно доприносе да Лицеулице прича опстаје већ 14 година заказана је за суботу, 21. септембар у 15.30 сати. Група ће кренути од фонтане у Кнез Михаиловој улици у Београду код Института Сервантес и кретаће се Кнез Михаиловом, ка Македонској и кафеу Заокрет у Цетињској 15, наводи се у саопштењу.

Управо у Заокрету од 17 сати наставља се дружење, где су позвани сви који воле и подржавају Лицеулице. Ту ће се представити најновији модел Лицеулице мајица коју потписују њихови продавци и сјајна илустраторка Анка Арсенић, а чијом куповином се подржавају продавци и организација. Поред ове мајице, моћи ће да се купе и цегери, илустрације и шоље.

Током ЛУЛ недеље, путем друштвених мрежа и медија, подсећају и да је могуће пружити дугорочну сигурност сјајним продавцима и подржати их — уз Лицеулице Сигурица, где се донира једнократно, подржавају се продавци као компанија, претплатите се на магазин или купите неки производ из продавнице.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси