Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЦИНС: Пријавите се на тренинге на тему извештавања о јавним финансијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 09. 2024.

Аутор: ЦИНС Извор: ЦИНС

ЦИНС: Пријавите се на тренинге на тему извештавања о јавним финансијама

Уколико желите да научите или усавршите технике истраживачког новинарства у области злоупотребе јавних финансија, пријавите се на наш основни или напредни тренинг.

Тренинг је намењен новинарима/кама који/е се баве или желе да се баве истраживањем злоупотреба јавних финансија и процесима јавних набавки те желе да усаврше знање у тој области.

Основни тренинг 23. и 24.9. ће бити организован ОНЛИНЕ (Зум платформа) и обухвата: како до информација од јавног интереса кроз Гоогле, вештачку интелигенцију (АИ) и захтеве, анализа јавних набавки путем отворених база података (Портал јавних набавки и др.), како до кључних информација о фирмама и њиховим финансијама и како на креативан начин представити медијске садржаје.

Напредни тренинг 3. и 4.10. ће се одржати уживо, у Београду. Полазницима који не живе у Београду биће покривени трошкови превоза и смештаја. Напредни тренинг обухвата: које су кључне институције у систему јавних набавки, њихове улоге и надлежности, улога Државне ревизорске институције (ДРИ) у контроли трошења јавних средстава, како разумети извештаје ДРИ, како пратити јавне набавке у својој заједници. НАПОМЕНА: за похађање напредног тренинга је неопходно основно предзнање о Порталу јавних набавки.

У продужетку се налази пријавни образац за основни и напредни тренинг на тему извештавања о злоупотребама јавних финансија и јавних набавки у Србији, а који се реализује уз подршку USAID-овог пројекта за унапређење јавних набавки.

ЛИНК ЗА ПРИЈАВУ: https://forms.gle/YpbdGwueqvuc8A4U7

РОК ЗА ПРИЈАВЕ је среда, 18.9.2024. до 23:59 часова.

Пријава се односи на основни и напредни тренинг. Можете се пријавити за један од два тренинга, или за оба.

Полазнице и полазници ће бити обавештени да ли су примљени на основни тренинг најкасније 20.9.

Полазнице и полазници ће бити обавештени да ли су примљени на напредни тренинг до 24.9.

Организатори препоручују похађање основног па напредног тренинга, али новинари/ке се могу пријавити на напредни тренинг без обзира да ли су претходно учествовали на основном тренингу, са напоменом да морају од раније познавати рад Портала јавних набавки.

За сва питања и евентуалне нејасноће пишите на office@cins.rs (најкасније 18.9. до 14х како бисмо имали времена да одговоримо на сва питања).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси