Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РЕМ касни с доделом 82 локалне телевизијске дозволе: Јавни разговори за београдску „убрзо“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 09. 2024.

Аутор: Даница Ђокић Извор: Цензоловка

РЕМ касни с доделом 82 локалне телевизијске дозволе: Јавни разговори за београдску „убрзо“

Иако је већ требало да додели 82 локалне ТВ дозволе, РЕМ то није учинио. Оливера Зекић каже да ће убрзо одржати јавне разговоре са кандидатима, а потом одлучити. Београдски кандидат је и прорежимски Информер ТВ.

У фебруару расписан јавни конкурс Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) за доделу 82 телевизијске дозволе, у 13 локалних зона расподеле (алотмената), требало је да буде окончан најкасније 30 дана од дана објављивања коначне листе кандидата.

Ова листа објављена је тек 15. јула, а 8. августа и њена исправка због техничке грешке.

Како налаже сам конкурс, 30 дана касније је требало да буде донета одлука којим телевизијама ће припасти дозволе, али то није урађено ни два месеца од објављивања листе.

Савет РЕМ-а би пре доношења одлуке требало да одржи јавне разговоре са кандидатима, на основу члана 32 статута Републичке радиодифузне агенције по ком послује.

Јавни разговори биће убрзо одржани, а одлуке ће бити донете после њих, каже за Цензоловку председница Савета РЕМ-а Оливера Зекић.

Информер ТВ би да добије београдску дозволу

Међу 82 локалне дозволе, једна се додељује за зону Београда (алотмент Авала), коју Савет РЕМ-а не додељује већ две године.

Како је Цензоловка раније писала, две београдске дозволе су 2022. године добили Студио Б и ТВ Уна, док је трећа остала недодељена.

Прошао је још један јавни конкурс без успеха, да би се на трећи – поред раније одбијане Градске ТВ Пулс из Гроцке – кандидовале телевизије Антена, Антена+ и млада прорежимска Информер ТВ.

Поред београдске зоне расподеле (Авала), дозволе се додељују и за зоне Суботица–Сомбор, Вршац, Кикинда, Црвени чот, Рудник–Црни врх, Овчар–Торник, Тупижница, Дели Јован, Јастребац, Копаоник, Цер–Маљен и Бесна кобила.

Иако се за Кикинду додељују две дозволе, на објављеној листи нема кандидата за ову зону расподеле.

Цензоловка је покушала да сазна од РЕМ-а када ће бити одржани јавни разговори са кандидатима, али до објављивања овог текста нисмо добили одговор.

Најава разговора биће објављена на сајту регулатора, рекла је Оливера Зекић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси