Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министар Ристић разговарао са председницом Европске федерације новинара Мајом Север
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 09. 2024.

Извор: Министарство информисања и телекомуникација

Министар Ристић разговарао са председницом Европске федерације новинара Мајом Север

Министар информисања и телекомуникација г. Дејан Ристић сусрео се јуче у Загребу са госпођом Мајом Север, председницом Европске федерације новинара.

Током дужег и отвореног разговора анализирани су стање на међународној медијској сцени, глобални политички, друштвени, економски, безбедносни и други изазови у области јавног информисања, као и могући механизми за њихово постепено отклањање.

Саговорници су посебну пажњу посветили стању у области јавног информисања у нашем региону те указали на присуство претходно наведених глобалних изазова. Наглашен је посебан значај унапређења легислативног оквира, поштовање националних и међународних професионалних и етичких стандарда, као и потреба континуираног јачања капацитета унутар области јавног информисања.

Дужну пажњу саговорници су посветили питању безбедности новинара и нагласили обавезу свих чинилаца да се супротстављају тој друштвеној пошасти. Разговарано је и о посебној обавези носилаца јавних дужности, новинара и њихових удружења да афирмишу медијски плурализам, као и плурализам мишљења. Указано је и на обавезу медијских посленика да афирмишу и поштују професионалне и етичке стандарде, национално законодавство и одговарајуће међународне норме и прописе.

Министар г. Ристић и гђа Север сагласили су се са тиме да је дијалог један од најефикаснијих механизама за отклањање изазова и унапређење у области јавног информисања те изразили опредељење за успостављање редовне комуникације Министарства и Европске федерације новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси