Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији ће морати да се трансформишу као и сви други бизниси: Гошће Н1 о вештачкој интелигенцији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 09. 2024.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Медији ће морати да се трансформишу као и сви други бизниси: Гошће Н1 о вештачкој интелигенцији

У свету у којем се вештачка интелигенција већ инфилтрирала готово у сваки сегмент пословања, питање је какво је стање у медијима. Тв новинарка Невена Рендели Вејзовић рекла је за Н1 да се медији нису још потпуно снашли са свим могућностима које вештачка интелигенција пружа, док директорка овогодишњег AI Weekenda Мартина Силов истиче да је главна идеја овогодишњег Weekend Media фестивала да се традиционалне индустрије приближе свету ИТ-а и стартапа.

Силов је истакла да је идеја овогодишњег Weekend Media фестивала да се пре свега фокусира на то што се сад догађа – како нека компанија може профитирати или не профитирати, када се нека компанија може кладити на АИ, када се одлучује да се клади на АИ, колико то све заједно кошта.

„Тако да је идеја AI Weekend-а да се све те теме приближе и да две индустрије – с једне стране традиционалне од медија до  банака, корпорација и слично, телекома, да се приближе свету стартапа, свету ИТ-а и да видимо како можемо зајендо да радимо“, рекла је Силов у емисији “ Дан ужво“.

На питање како медији дочекују вештачку интелигенцију, Рендели Вејзовић сматра – тешко.

„Мислим да се медији нису још потпуно снашли са свим могућностима које вештачка интелигенција пружа и мораће се трансформирати као и сви други бизниси. Управо је то оно о чему ћемо говорити између осталог и на Медиа Фестивалу“, казала је новинарка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси