Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Промоција књиге афоризама „Косовски циркус“ Јована Зафировића 4. септембра у Дому културе Грачаница
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2024.

Извор: Дом културе Грачаница/УНС

Промоција књиге афоризама „Косовски циркус“ Јована Зафировића 4. септембра у Дому културе Грачаница

Промоција нове књиге афоризама „Косовски циркус“ Јована Зафировића биће одржана у Дому културе Грачаница у среду, 4. септембра, године. Почетак је у 20 часова.

У програму учествују Александар Дунђерин, Александар Гуџић, Снежана Џоговић и аутор.

Нова књига Јована Зафировића изашла је пре претнаестак дана у издању Друштва књижевника Косова и Метохије и ПКЦ „Акваријус“. „Косовски циркус“ препоручују, између осталих, и рецензенти књиге Зоран Кесић и Александар Ћуковић.

„Зафировић пише истину. Зафировић је профитер нашег посрнућа. Он је један креативни, маштовити, лепо васпитани а опет безобразни, али пре свега тачни хроничар наше стварности“, истакао је у својој рецензији Зоран Кесић.

Александар Ћуковић напомиње да је „Косово чест мотив Зафировићеве сатиричарске еквилибристике ком приступа пажљиво и који служи као лакмус папир и тест свих наших перцепција стварности“, те закључује: „Увијек је то ход по танкој нити између уважавања реалности или чина издаје.“

Јован Зафировић добитник је „Вибове награде“ (2021), те награда „Млади типар“ (2022), „Вук Глигоријевић“ (2023), „Поента“ (2023). Пише кратке сатиричне приче и афоризме које објављује у „Политици“, „Вечерњим новостима“, „Енигматици“, „Јежу“, „Илустрованој политици“, „Шипку“, „Етни“, на различитим интернет порталима и часописима у земљи и региону. Један је од сценариста емисије „Караван“ на Радио Београду. Члан је Удружења новинара Србије и члан је управног одбора Београдског афористичарског круга. Објавио књигу афоризама „Главом кроз стид“ (2022).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси