Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фонет: Нови напади на Скроззу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 08. 2024.

Аутор: ФоНет Извор: ФоНет

Фонет: Нови напади на Скроззу

Новинска агенција ФоНет најоштрије осуђује нови талас оркестиране кампање спиновања, исфабриковане у пропагандним центрима власти, којом је заменица главног уредника ФоНета Тамара Скрозза поново најгрубље стављена у контекст дехуманизације и претњи смрћу шефу државе.

Скрозза је због дела изјаве у телевизијској емисији „Да сам ја неко“, која је о догађајима у ноћи између 5. и 6.октобра 2000. године, емитована на телевизији Н1 почетком јуна ове године, после скоро два месеца, крајем јула, већ била изложена салвама напада из центара моћи и медијској сатанизацији.

Упркос томе што је Скроззина изјава била истргнута из контекста и што није поменула ничије име и функцију, нити позивала на насиље, шеф државе је у дневнику ТВ Пинк у понедељак увече, без непосредног повода, нашао за сходно да њено име у више наврата помене у негативном контексту.

Додатну претњу и угрожавање Скроззине безбедности представљао је и пропагандни филм, емитован у току разговора са председником Србије, у којем су, осим ње, на мети били и новинари Унитед медиа, активисти и представници опозиције.

Уз објашњење да је председник Србије изложен дехуманизацији и претњама по живот, пропагандни апарат власти и државни функционери непрестано креирају атмосферу обрачуна са неистомишљеницима, што показује и наставак опасних напада на Скроззу.

Увек када је на великим искушењима, власт, медијски центри моћи и спин доктори, у намери одвраћања пажње јавности, појачавају производњу непријатеља из редова ових који су препознати по критичком мишљењу, професионалном и етичком новинарству, попут Скроззе.

У случају било каквих даљих напада на Скроззу и евентуалних последица које из тога могу да проистекну, новинска агенција ФоНет ће сматрати одговорним пре свега протагонисте из кругова власти, а потом и њихове медијске извођаче радова.

Новинска агенција ФоНет ће о новим нападима на Скроззу обавестити Европску федерацију новинара, Репортере без граница и Комитет за заштиту новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси