Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фондација „Славко Ћурувија“: За било какав инцидент на штету новинара, одговорни ће бити Вучић и Брнабић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2024.

Аутор: Н1 Извор: Н1

Фондација „Славко Ћурувија“: За било какав инцидент на штету новинара, одговорни ће бити Вучић и Брнабић

Фондација „Славко Ћурувија" указала је на опасност по безбедност новинара након оптужби власти да "медији у оквиру Јунајтед групе по налогу свог власника припремају убиство председника Србије".

„Оптужбе новинара и медија у оквиру Јунајтед групе да по налогу свог власника припремају убиство председника подиже лествицу угрожавања безбедности читавих редакција. Кампања је тим опаснија, утолико што је воде особе на највишим функцијама у земљи“, навели су из Фондације на друштвеним мрежама.

Како се каже, уместо дијалога и размене аргумената, новинарска питања и медијски извештаји се проглашавају припремом убиства председника.

„За било какав инцидент на штету новинара медија Јунајтед групе, одговорни ће бити Вучић и Брнабић“, наводе на Иксу из Фондације „Славко Ћурувија“.

Подсетимо, кампања против медија Јунајтед групе, и то са највишег државног врха, наставља се несмањеном жестином. Пошто је председник Србије Александар Вучић оптужио сувласника Јунајтед групе Драгана Шолака да је дошао на идеју да га убије, свој допринос кампањи дала је и председница Скупштине Србије на друштвеној мрежи Икс. Ана Брнабић је на свом налогу поделила видео урадак и написала да су позиви на убиство Александра Вучића на свим Шолаковим медијима свакодневни.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

01.09.

2024.

Божидар Анђелковић [нерегистровани] у 17:15

Дилема

А ако се догоди "било какав инцидент на штету" председника Србије, ко ће у том случају бити одговоран?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси