Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брнабић одговорила НУНС-у: Није вам засметало што је неко малтретирао
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 08. 2024.

Аутор: Бета Извор: Данас

Брнабић одговорила НУНС-у: Није вам засметало што је неко малтретирао

Председница Скупштине Србије и функционерка Српске напредне странке (СНС) Ана Брнабић оценила је данас да се Независно удружење новинара Србије (НУНС), које је затражило од представника власти да престану да криминализују новинаре и власнике медија, није огласило о случају новинарке Информера Бранке Лазић.

„Баш ништа друго свих ових недеља није привукло њихову пажњу – није им засметало што је једну новинарку која је извештавала са једног скупа неко малтретирао, понижавао, физички угрожавао и спречавао да ради свој посао. Не. То им је било сасвим у реду“, оценила је Брнабић на друштвеној мрежи Икс (X).

Према њеним речима, НУНС се није огласио ни на „бројне отворене неистине које пласирају Шолакови медији“, наводећи пример вести да ће у Србији бити складиштен нуклеарни отпад из Француске.

„Не само да је власт у Србији то најоштрије демантовала, већ смо показали да тако нешто није могуће ни по француским законима. Драги НУНС – понављање ове лажи је директно кршење Кодекса новинара Србије. Директно, не може бити директније. Кога брига… Ћути УНС. Ћути Савет за штампу. Ћуте и сви остали“, сматра Брнабић.

Независно удружење новинара Србије (НУНС) позвало је представнике власти да „престану да криминализују новинаре и власнике медија“.

„НУНС најоштрије осуђује свакодневна таргетирања запослених у Јунајтед групи (УГ), предвођена председником Србије Александром Вучићем и председницом скупштине Србије Аном Брнабић“, наводи се у саопштењу.

Према њиховим речима, само у последњих месец дана су новинари који раде у медијима Јунајтед груе добили шест озбиљних претњи смрћу, а десио се и један напад.

„То је резултат кампање која се води са највишег државног врха против Јунајтед групе. Последње у низу биле су изјаве Александра Вучића да је власник УГ Драган Шолак дошао на идеју да га убије и оптужба Ане Брнабић на друштвеној мрежи Икс да су ‘позиви на убиство Александра Вучића на свим Шолаковим медијима свакодневни и све отворенији и бруталнији'“, пише у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси