Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Привремена забрана огласних порука Првој ТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 08. 2024.

Аутор: ТВ Прва Извор: ТВ Прва

Привремена забрана огласних порука Првој ТВ

Прва телевизија, у складу са мером забране коју јој је изрекао Савет Регулаторног тела за електронске медије, јуче три сата није емитовала огласне поруке.

На седници одржаној 7. јуна 2024. године Савет Регулаторног тела за електронске медије донео је одлуку којом је Првoj телевизији изречена мера привремене забране огласних порука у трајању од једног дана у времену од 18 до 21 часа. Мера је изречена због тога што је у периоду од 21. новембра до 7. децембра 2023. године у емисији Вести емитован програмски садржај унутар означеног предизборног блока, у коме Александар Шапић као јавни функционер представља планове за будућност у виду отварања и обележавања почетка изградње инфраструктурних пројеката 30 дана пред гласање на изборима, чима су повређене обавезе прописане чланом 62. став 7 Закона о електронским медијима.

Мера је изречена и због тога што је 8. новембра 2023. године у емисији Вести емитован интервју са председником Србије Александром Вучићем који није обележен као предизборни програм, а односи се на предизборну кампању, чиме је и прикривено објављиван предизборни програм, и тиме повређене обавезе прописане чланом 62. став 2 и 3 Закона о електронским медијима.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

26.08.

2024.

Vladimir [нерегистровани] у 21:54

Koliko traje reklamni blok?

TV Prva je u jeku popularnosti nekih serija kršila član 35 Zakona o oglašavanju u kome stoji da u okviru jednog punog sata emitovanog programa reklame ne mogu zauzimati više od 20% vremena. Reklame su trajale i do 15 minuta, što nikako nije onih 20%. Tu nisam računao najave sadržaja u sopstvenom programu jer se one i ne uručunavaju. Niko nije reagovao, nije bilo opomena ni kazni.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси