Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  У трци за новац и државне куће
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

15. 04. 2009.

Извор: Данас

У трци за новац и државне куће

У трци за новац и државне куће

Београд - Још није познато да ли ће новчана помоћ државе која ће бити намењена медијима у Србији бити ограничена само на приватне медије или ће помоћ добити и државни медији.

Помоћница министра културе задужена за медије Наташа Вучковић-Лесендрић каже за Данас да ће први састанак и конституисање радних група, које ће утврдити предлоге за помоћ медија у Србији, одржати сутра у Министарству културе и додаје да ће након тог састанка бити познато који ће медији добити помоћ.

Према њеним речима, о висини новчане суме јавност ће сазнати тек када радне групе буду дефинисале предлог мера. Наша саговорница објашњава да је иницијатива за формирање предлога пакета мера за помоћ медијима у кризи, коју је покренуло Министарство културе, уследила као одговор на економску ситуацију у којој се Србија налази, „као и препознавање потребе да се медији на неки начин заштите од могућих последица светске економске кризе какве су осетили медији у Америци и Европи“.

- Радне групе, које чине медијски стручњаци, представници државних органа и представници Министарства културе, након завршетка рада изаћи ће са предлогом интервентних и системских мера, које ће третирати медијску индустрију с једне стране и професију са друге стране - указује Вучковић-Лесендрић. За именовање чланова радних група, којих укупно треба да буде 46, позиве су добили Независно удружење новинара Србије, Удружење новинара Србије, Синдикат новинара Србије, Асоцијација независних електронских медија, Асоцијација медија, Локал пресс, Асоцијација професионалних медија Србије, Асоцијација медијских фотографа Србије, Штампарија Политика, Штампарија АПМ Принт, Штампарија Политика, новине и магазини, Компанија Борба, Асоцијација ТВ и радио станица Србије Српска мрежа, као и Покрајински секретаријат за информације, Министарство економије и регионалног развоја, Министарство финансија, Министарство за телекомуникације и информационо друштво, Министарство рада и социјалне политике, Министарство трговине и услуга.

Ј. Диковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси