Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИРОДИ позива посланике да покрену иницијативу за смену Оливере Зекић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 07. 2024.

Извор: Н1

БИРОДИ позива посланике да покрену иницијативу за смену Оливере Зекић

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) позвао је посланике Скупштине Србије да покрену иницијативу за смену председнице Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливере Зекић због сукоба интереса али и кршења закона о забрани употребе неонацистичких или фашистичких симбола и обележја.

У саопштењу су навели да Агенција за спречавање корупције од фебруара није утврдила евентуално постојање сукоба интереса председнице Савета РЕМ-а која је на седници тог регулаторног тела а по пријави БИРОДИ, учестовала у одлучивању да ли је прекршила Кодекс чланова Савета РЕМ-а тиме што је на профил на социјалној мрежи Телеграм ставила своју фотографију у нацистичкој униформи.

„У последњем одговору Агенције за спречавање корупције од 11. јуна, БИРОДИ је обавештен да је поступак утврђивања постојања сукоба интереса председница Савета РЕМ-а у току и да ће бити обавештен по завршетку. Овакав одговор Агенције за спречавање корупције, с једне стране даје објасњење што је Србије, изузев БиХ, најгоре пласирана држава на Западном Балкану“, оценили су у саопштењу.

Додаје се да на такав положај Србије „велики утицај има изражена некажњивост високих државних функционера“, на шта, по наводима БИРОДИ, „указују сви међународни и домаћи извештаји“.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси