Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Европска федерација новинара осуђује претње Н1: Починиоци морају бити изведени пред лице правде
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2024.

Извор: Н1 Београд

Европска федерација новинара осуђује претње Н1: Починиоци морају бити изведени пред лице правде

Европска федерација новинара поручила је да су запослени на Н1 поново добијају претње и да их је од јануара забележено више од 13. "Ово мора да престане. Починиоци морају бити изведени пред лице правде", навели су из ЕФЈ на Иксу.

Независно удружење новинара Србије пријавиће најновије претње новинарима Телевизије Н1 Одељењу за високотехнолошки криминал Врховног јавног тужилаштва, саопштило је то удружење.

Наиме, новинарима телевизије Н1 упућене су најновије претње путем друштвене мреже Икс. Испод јучерашње објаве на налогу Гласа Америке у којој се наводи да међународне организације упозоравају да је отворен „лов на новинаре“ и да су могући и физички напади, корисник под именом Глисха_м написао је: „Лов је отворен, само да нађемо спонзора за паљење Н1. Почело је, дајте отказе, можда има будућности за вас“.

Програмски директор телевизије Н1 Игор Божић казао је за НУНС да је јасно да су претње повезане са видеом који је пре пар дана емитован на телевизијама са националном фреквенцијом и на порталима провладиних таблоида.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси