Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нове претње запосленима на Н1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 07. 2024.

Извор: Н1 Београд

Нове претње запосленима на Н1

Запосленима на Н1 су на друштвеној мрежи Икс упућене нове озбиљне претње.

На друштвеној мрежи Икс један од корисника је написао:

„Лов је отворен, само да нађемо спонзора за паљење Н1“ и потом додао:

„Почело је, дајте отказе, можда има будућности за вас“.

Корисник је позив „на паљење Н1“ упутио испод објаве Гласа Америке у којој се наводи да међународне организације упозоравају да је отворен „лов на новинаре“ и да су могући и физички напади.

„Поводом спота који је емитован на неким националним телевизијама, у којем се телевизије Н1 и Нова С оптужују да дехуманизују председниика Србије, међународне организације упозоравају да је отворен „лов на новинаре“ и да су могући и физички напади“, наводи се у објави Гласа Америке.

Подсећамо, три телевизије са националним покривањем у својим програмима током јучерашњег дана емитовале су манипулативни видео непознатог аутора у ком независне критичке медије, пре свих телевизију Н1, оптужују за дехуманизацију председника Србије Александра Вучића „како би се сутра створило оправдање за неку психички лабилну особу, која би покушала да уради исто што је Томас Метју Крукс покушао да уради Доналду Трампу“.

Видео почиње исечцима из документарног филма “Владалац” који је емитован на телевизији Н1 у којој учесници наводе особине које виде у председнику Републике, а наставља се приказивањем разних садржаја са интернета: анонимних претећих статуса на друштвеним мрежама и снимцима са протеста; а поједини садржаји који су објављени у критичким медијима истргнути су из контекста и приказани као претње председнику Вучићу.

Вучић: Нико није претио Н1

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Лондону да „нико није претио Н1“, већ да су у споту који је емитован на националним телевизијама и касније у изјавама представника власти „само цитиране речи“ које су на Н1 изговаране о њему.

„Не пратим све шта се дешава… Мислите онај спот где су цитирали њихове речи о мени. Па каква је то претња, нико им ништа ружно није рекао. Они се стиде својих речи“, рекао је Вучић упитан о споту и реакцијама представника власти након тога.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси