Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кампања на националним телевизијама: Емитовање спота против Н1 и Нове уз оптужбе за „хајку“ на Вучића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2024.

Аутор: Ненад Нешић Извор: Н1

Кампања на националним телевизијама: Емитовање спота против Н1 и Нове уз оптужбе за „хајку“ на Вучића

Својеврсни спот који су објавили поједини таблоиди и у коме се манипулацијом новинари Н1, Нове С и још неких медија оптужују за хајку на Вучића, од данас се емитује и на националним фреквенцијама. Коментаришући то, председница Народне скупштине Ана Брнабић само је поновила оно што се у том споту чује, наводећи да то није таргетирање професионалних медија.

Јутарње вести. Национална фреквенција. Гледаоцима се објашњава да је после атентата на председничког кандидата у Америци, у Србији отворена, како је речено, већ дуже време присутна тема медијског третмана председника Вучића.

ТВ Прва: Циљ такве кампање је његова дехуманизација, како би се сутра створило оправдање за неку психички лабилну особу која би покушала да уради исто што је Томас Метју Крукс покушао да уради Доналду Трампу.

Спот који су најпре објавили поједини таблоиди, а у којем се манипулацијом оптужују новинари Н1, Нове С и још неких медија за хајку на Вучића, наставио је да се синхронизовано шири националним фреквенцијама.

А онда је на питање Н1 докле ће власт да таргетира професионалне медије и председница Народне скупштине наставила да чита припремљен сценарио из већ виђеног спота.

„Ја не таргетирам никога, ви сте мене таргетирали“, рекла је Брнабић.

Н1: Па лично сте мени рекли да бијем народ у изборној ноћи.

„Да, када ја кажем, када цитирам неког из тајкунских медија, ко Александра Вучића окарактерише следећим епитетима, неискрен, бахат, деструктиван, беспризоран, радиоактиван, самољубив, шеф организоване криминалне групе, Хитлер, гебелс, цитирала сам речи које сам чула на Н1“, додала је.

„Непремерено је да жена која је носилац високе политичке функције, као што је Ана Брнабић, почне нови талас пропаганданог рата. Тако долазите у ситуацију у којој не можете да видите у медијима које она оптужује да је неко уопште поменуо нешто што иде на ту страну, него таблоиди и телевизије под контролом режима њима лепе ту етикету“, сматра некадашњи члан РЕМ Слободан Цвејић.

Огласио се и Фонд Славко Ћурувија – таблоиди су за годину дана објавили најмање 628 нападачких текстова, од којих су 77 о твитовима или јавним наступима Ане Брнабић у којима се она негативно односи према медијима. Ево само неких примера како су се провладини медији односили према критичким медијима у 2023.

„Гебелсовци, класични пацери, независни сејачи мржње, олоши, канализациони, хејтерски, плаћенички или мрзитељски настројени медији, усташе, они који воле да пуцају у власт“, наводи се у извештају Фондације.

Н1 пита Брнабић: Значи пацовчићу лажљиви, политички олошу, педофилу поремећени, је л то нисте чули?

Председница Скупштине не одговара.

Наша редакција затражила је од телевизија Прва, Пинк и Хепи одговор на питање ко је аутор спота који се истовремено приказује на све три националне фреквенције. За сада нам нису одговорили.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси