Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Асоцијација електронских медија: Плакати Слободана Милошевића испред редакције листа Данас
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2024.

Аутор: Асоцијација електронских медија Извор: Асоцијација електронских медија

Асоцијација електронских медија: Плакати Слободана Милошевића испред редакције листа Данас

Редакција листа Данас нашла се на мети контроверзног чина када су испред њихових просторија осванули плакати са ликом Слободана Милошевића које је излепио Конзервативни покрет Наши. Овај догађај изазвао је оштре реакције у јавности, јер се сматра директним ударом на слободно новинарство и покушајем застрашивања медија.

Плакати са ликом Милошевића, бившег председника Србије и СР Југославије, који је био кључна фигура деведесетих година током ратова и етничких сукоба на Балкану, изазвали су огорчење међу запосленима у листу Данас, као и међу грађанима који вреднују слободу медија и демократске вредности.

 Овај чин ја  апсолутно неприхватљив покушај ревизије историје и враћања Србије у мрачни период деведесетих година.

"Србија не жели да се враћа у деведесете године. Неопходно је да се суочимо са прошлошћу на одговоран начин и наставимо да градимо друштво засновано на слободи, правди и демократским вредностима," наводи се у заједничком саопштењу Асоцијације електронских медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси