Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милијана Балетић плаћа одштету "Дневнику"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 04. 2009.

Извор: Дневник

Милијана Балетић плаћа одштету "Дневнику"


Окружни суд у Новом Саду усвојио је жалбу листа “Дневник” на пресуду Општинског суда, по којој је тај лист био дужан да плати 70.000 динара одштете новинарки Милијани Балетић на име повреде части.

Балетићева је тужила “Дневник” због текста од 25. маја 2007. године у којем је изражена сумња да је била у групи оних који су по повлаштеним ценама откупили стан од Извршног већа Војводине, 1997. године. Она је тужила “Дневник”, бившег главног уредника Петра Петровића и аутора текста Дениса Колунџију и тражила одштету од милион динара на име повреде части и угледа.

У пресуди Окружног суда у коју је Бета имала увид, наводи се да је тај суд усвојио жалбу тужених и поништио пресуду Општинског суда. Окружни суд је обавезао Милијану Балетић да у року од 15 дана на име парничних трошкова “Дневник холдингу” исплати 54.000 динара, а предузећу “Дневник Војводина прес”, Петру Петровићу и Денису Колунџији укупно 256.000 динара, такође на име различитих трошкова поступка.

Пресуду Општинског суда из јануара месеца тада је оштро критиковало Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), које је оценило да је Милијана Балетић једна од перјаница ратнохушкачког новинарства из времена Милошевић евог режима. НДНВ се тада заложило да се новинарима из Србије који су током протекле деценије били ратни хушкачи суди, “јер ратни злочини не застаревају”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси