Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Правду ћемо тражити у Стразбуру“: Бојана Јовановић (КРИК) поводом тужби Предрага Колувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2024.

Аутор: Нађа Вукајловић Извор: Данас

„Правду ћемо тражити у Стразбуру“: Бојана Јовановић (КРИК) поводом тужби Предрага Колувије

Заменица уредника КРИК-а Бојана Јовановић, поводом најаве Предрага Колувије да ће тужити њихову редакцију, за Данас наводи да они сматрају да су ово СЛАП тужбе којима је искључиви циљ притисак на њихову редакцију како би одустали од извештавања о случају „Јовањица“ који је од несумњивог јавног значаја.

„Важно је да истакнем да смо ми пре објављивања данашње приче Предрагу Колувији послали конкретна и детаљна питања у вези са оним што смо открили, али он на њих није одговорио“, указује Јовановић.

Уместо одговора, Колувија је објавио видео у коме је, како она каже, запретио тужбом и изнео неистине о њиховој редакцији. Додаје да најава тужбе није изненађење јер их је он већ два пута тужио, а у једном поступку чак и правоснажно добио на суду.

„С обзиром на подршку коју Колувија има у власти и с обзиром да је правосуђе под великим политичким утицајем, велика је шанса да ћемо све поступке изгубити, али ћемо сигурно правду тражити у Стразбуру. Какав год да буде ишод његових, али и осталих поступака покренутих по тужбама против нас, не планирамо да одустанемо нити да престанемо да информишемо грађане о темама од јавног интереса“, истиче Јовановић.

Иако су већ осуђени по Колувијиној тужби, Јовановић наводи да их то није зауставило и прича коју су јутрос објавили, а у којој су открили да је тужилаштво још 2012. године сумњало да је Колувија био на челу групе која је узгајала марихуану у лабораторији на Карабурми, то и доказује.

Предраг Колувија је на свом налогу на друштвеној мрежи X најавио покретање нових тужби против КРИК-а, због „изношења бруталних лажи“.

„Поштована редакцијо КРИК, провалио сам ваш пословни модел, ви лажете, ја тужим, добијем тужбу, ви кукате на интернету, тражите помоћ, добијете помоћ, платите ми део тога, остатак остаје вама. Браво! Нисте могли боље да смислите. Честитам вам на пословној идеји и овај пут ћу да вам услишим молбу и добићете нову тужбу за нове лажи које сте изнели“, рекао је Колувија.

Почетком месеца Апелациони суд у Београду потврдио је првостепену пресуду којом је КРИК осуђен за кршење претпоставке невиности Предрага Колувије, коме се суди по оптужби да је организатор криминалне групе која је произвела више од тону и по марихуане. Овај ишод су многе медијске организације осудиле као СЛАП тужбу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси